اهل الخير
فضلا اذكر الله
يسعدنا زيارتك للمنتدى
من فضلك سجل لدينا لتشارك فى الخير
جعله الله فى ميزان حسناتنا جميعا
وشكرا
اهل الخير
فضلا اذكر الله
يسعدنا زيارتك للمنتدى
من فضلك سجل لدينا لتشارك فى الخير
جعله الله فى ميزان حسناتنا جميعا
وشكرا
اهل الخير
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدى لفعل الخير بقرية صفط العنب وتوابعها
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول
اللهم انت ربى لا اله الا انت خلقتنى وانا عبدك وانا على عهدك ووعدك ما استطعت اعوذ بك من شر ما صنعت ابوء لك بنعمتك على وابوء بذنبى فاغفر لى فانه لا يغفر الذنوب الا انت
رضينا بالله ربا وبالاسلام دينا وبسيدنا محمد نبيا ورسولا
شارك معنا فى اعمال الخير بالقرية 

 مشروع كفالة الطفل اليتيم           مشروع زواج البنات الايتام 

 

مشروع زكاة المال   -      مشروع علاج المرضى المزمنين بالقرية شافاهم الله وعافاهم

 

 بلح الشام المقرمش الجميل

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin



المساهمات : 92
تاريخ التسجيل : 21/11/2010

بلح الشام المقرمش الجميل Empty
مُساهمةموضوع: بلح الشام المقرمش الجميل   بلح الشام المقرمش الجميل Icon_minitimeالسبت ديسمبر 11, 2010 1:29 pm

[center]ازيكم يا بنات
انا جايبة لكم النهاردة مقادير بلح الشام هى فيها حاجات مختلفة شوية
بس كل اللى يدوقه عندى لازم يطلب مقاديره من قرمشته وهششانه
ندخل على المقادير
1 كوب ماء
ربع كوب زبدة او زيت
كوب ونصف دقيق
ربع معلقة صغيرة ملح
معلقة كبيرة دقيق سميط بتاع البسبوسة
4 بيضات
1|8 معلقة صغيرة كربونات صوديوم (كربوناتو) اوعى تزوديه عن كده


طبعا فيه حاجات غريبة فى المقادير زى دقيق البسبوسة ده بقى سر قرمشته الجميله والكربوناتو سر الهششان
واوعى تحطى سكر فى العجينة لان السكر بيلونه بسرعه فى الزيت ويسويه بسرعة وده غلط طبعا
حنحط الماء والزبدة على الناروالملح لغاية لما يغلوا

بعد كده حنضيف الدقيق والسميد والكربوناتومرة واحدة مع التقليب بسرعة لغاية لما
يتكون عجين ما يلزقش فى الحلة

بعد كده نسيبه يبرد تماما وبعدين نضيف البيض بيضة بيضة ومانضيفش التانيه
الا لما الاولى تختفى تماما وطبعا نضيف فانيليا

بعد كده حنحط العجينة فى كيس بلح الشام ونشكله طبعا لازم نحطه فى الزيت وهو لسه دافى وديه مهمة جدا يعنى الزيت ما يبقاش سخن
وبعد ما نحطه نوطى النار عليه خالص ويستوى على الهادى علشان يبقى مقرمش مستى كويس من جوه





بعدمايتلون كويس اوى اوعوا تطلعوه من الزيت فاتح علشان ما يطراش بعد كده
نحطه على طول فى شربات سميك وبارد من التلاجة ولازم يكون سميك وساقع علشان بلح الشام يحتفظ بقرمشته
مقادير الشربات كوب ماء,2 كوب سكر,عصير نصف ليمونة,فانيليا وماء ورد وقرفة عيدان [/center] cheers
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mido045.forumegypt.net
 
بلح الشام المقرمش الجميل
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
اهل الخير :: اسلاميات :: ركن المراة :: الطبخ-
انتقل الى: